2012-09-30 18:02:16• hírek • Szatmár.ro

Egyéniben és csapatban is kupagyőztesek

Elégedetten térhetnek haza a párbajtőrözők Konstancáról - két aranyérmet szereztek.

A tengerparti városban került sor a felnőtt férfi párbajtőrözők számára szervezett Román Kupára. Csiszár Ferenc edző már az első napot követően nyugodtan hajthatta álomra fejét: négy tanítványa közül a legjobb nyolc közé jutott egyéniben a 67 fős mezőnyből. Ráadásul a döntőben két szatmári küzdött a kupagyőztes címért. A legjobb nyolc között az egyik ágon Árkosi Bertalan Szilágyi Adriannal került össze, ezt előbbi nyerte meg 9-8-ra. Árkosi a döntőbe jutásért a szatmári származású Nyisztor Sándorral került össze, ennek az összecsapásnak 15-13 lett a vége.

A nyolcaddöntőben a másik ágon a címvédő Adrian Pop 15-9-re legyőzte a marosvásárhelyi klub színeiben vívó Rigó Róbertet, így a döntőben az ő ellenfele Árkosi lett. A döntő hihetetlen izgalmakat hozott, a küzdelem annyira kiegyenlített volt, hogy a végén 14-14-es állásnál egyetlen tus döntött az aranyéremről. Ekkor Popnak sikerült megszúrnia Árkosit, ezzel pedig hatodszor nyerte meg a Román Kupát.

Árkosi tehát második helyen végzett, Szilágyi a hatodik lett, Andrei Radu számára pedig a 9. helyen ért véget a verseny.

Az egyéni után következett a csapatverseny: ennek döntőjében a szatmáriak a Nagyváradi CSM-vel akadtak össze. A szatmáriak már az elején elhúztak, tíz találattal is vezettek, majd a váradiak feljöttek, 43-43-nál pedig mivel lejárt az idő, az aranytus döntött. Ahogy egyéniben, úgy a csapatversenyben is Adrian Pop egy ügyes mozdulattal döntötte el az aranyérem sorsát. Ebben a versenyben egyébként 14 csapat vett részt. A szatmári Nagy Lehel által erősített Marosvásárhelyi csapat a harmadik helyen végzett, ők a Craiova-i U-t győzték le a bronzmeccsen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: